Innovatieve engineering voor warmtepomp ombouw van Ordelman & Dijkman

Ordelman & Dijkman Installaties, onderdeel van de Van Losser Groep, is een specialist in alle facetten van installatietechniek. Voor dit project vroegen zij ons om de DIBUN door te ontwikkelen. Dit is een dak inbouw unit waarin het buitendeel van een warmtepomp stijlvol weggewerkt kan worden.

Onze aanpak

Op basis van het bestaande ontwerp hebben we bij GOMA een volledig vernieuwde versie van de DIBUN ontwikkeld. Van engineering tot aan assemblage, de producten doorlopen alle stappen binnen GOMA. Hierbij hebben we slimme productietechnieken toegepast om de kwaliteit te verhogen en het product aantrekkelijker te maken.

Voor enkele onderdelen maken we gebruik van laserlassen, een geavanceerde techniek waarbij de 1mm dikke aluminium platen nauwelijks vervormen door de minimale warmte-inbreng. Dit zorgt voor een uiterst nauwkeurig en kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Gedurende het productieproces voeren we steekproefsgewijs waterdichtheidstests uit en controleren we de coating op laagdikte en visuele aspecten om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen.

Een bijdrage aan duurzaamheid

De DIBUN biedt een elegante en duurzame oplossing voor het verbergen van het buitendeel van de warmtepomp, wat perfect aansluit bij de noodzaak om woningen in Nederland gasloos te maken. Warmtepompen zijn een populair alternatief, en met de DIBUN worden zowel esthetiek als functionaliteit gewaarborgd. Bovendien is het buitendeel makkelijk te bereiken voor onderhoud via de zolder, wat een groot voordeel is ten opzichte van vergelijkbare systemen.

Samenwerking

De vraag van Ordelman & Dijkman was om de DIBUN verder te professionaliseren, zodat het in grotere aantallen geproduceerd kon worden en een concurrerende prijs zou hebben. Dankzij de korte lijnen in onze communicatie en de regionale nabijheid – beide bedrijven zijn gevestigd in Hengelo – konden we snel schakelen en samen aan tafel zitten om het product verder te ontwikkelen. Dit zorgde voor een efficiënt proces en een sterk partnerschap, met als resultaat een duurzaam en innovatief product.